Personele Unie Zaanstreek-Noord

In Zaanstreek-Noord is er een bestuur in Personele Unie voor de vier parochies van Koog aan de Zaan, Krommenie, Wormer en Wormerveer.

Dit bestuur is het kerkbestuur van deze 4 parochies.
De parochies zijn niet gefuseerd en functioneren als eigen rechtspersonen.

Het bestuur bestaat uit pastor F. Bunschoten
secretaris M. Breed – Klaver, penningmeester T. Reijns,
F. van Rooij, M. van Druten en S. Schenk – Willigers.

De Petrusparochie is onderdeel van het dekenaat Haarlem. Dit bestaat uit Kennemerland en Zaanstreek Waterland.

De deken is A.M. Cassee, pastoor te Heemskerk.

De Zaanstreek vormt één samenwerkingsverband met twee regio’s. Zaanstreek – Noord: Koog aan de Zaan-Zaandijk, Krommenie-Assendelft-Noord, Wormer en Wormerveer. Daarnaast is er in de Zaanstreek een regio Assendelft, en de drie Zaandamse parochies van Kalf Jozef en Bonifatius.

Naast de vele vrijwilligers, alleen al 250 in onze parochie, zijn er momenteel 5 pastores: 3 priesters, 1 diaken en 1 pastoraal werker in de Zaanstreek werkzaam. Verder kunnen we een beroep doen op emeriti pastores.